21 Mayıs 2010 Cuma

İSTANBUL SOFRALARI... 1





Uzun zamandır niyetimiz vardı bir İstanbul seyahatine...Nasip geçen haftaymış...sıla-ı rahim ...sahil...ve yemek...

Özleştiğimiz akrabalarımız:) Öyle güzel öyle fevkalade ağırlandık ki anlatamam....sıcacık ve samimi yüzlerin yanısıra...fotoğrafladığım sofralar da büyüledi bizleri..:) sevildiğimizi gerçekten derin derin hissettik...

ilk parça canımız Zeynep Ablamızın sofrasından...performansına ve hayat enerjisine bizi gerçekten hayran bıraktı...leziz yemekleri de cabası...

Zarif bir sofra...


Aslı nın ellerinden mevsim salata...

Sosili kaşarlı böreği çıtır çıtır bir harikaydı:)


Bu gördüğünüz kaşar tabakasının altında ise enfes bir et yemeği yatıyor:) Tadamadığınız için üzgünüm:D

ve gecenin tatlısı:) Çayımızı yudumlarken Vişne jöleli ve kedidili bisküvili hafif yaz tatlısı damağımızda unutmayacağımız bir lezzet bıraktı...
İstanbul pastanelerinin tuzlu ikramları eşliğinde elbette:)


Sonuç olarak herşey harikaydı...teşekkürler Zeynep abla:)

26 Nisan 2010 Pazartesi

Çikolata kalbi...



Malzemeler:

125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr benmari usulü eritilmiş çikolata....

üzeri için :
pudra şekeri

malzemeler ile hamur hazırlanır.Unlu bir zeminde merdane yardımıyla hamuru açalım. Herhangi bir kalp kalıpla keselim.kestiğimiz kalplerin yarısını daha küçük bir kalp kalıpla tekrar keserek üst katlarını oluşturalım.
180 derece ısınmış fırında rengi dönene kadar pişirelim.

Fırından çıktıktan sonra soğutalım ve delik olan kalplere pudra şekeri serpelim .
Tam olan kalpleri de erimiş çikolataya batırıp delik kalplerle kapatalım:)

çok güzel oldular...:)

24 Nisan 2010 Cumartesi

Bebek sofrası...ve tavukçu salatası...


Evimizin evliliğe ilk adım atan üyesi yani kalabalık ailemizden ilk ayrılan ablacım Ece nin evindeyiz...Neşve bebek 5 Şubatta aramıza katıldı:) canım yeğenim benim...İşte bebek soframız....



Mamalar güzeldi..aslıcığımın meşhur kurabiyeleri...tek tek uğraş verdi herbiri için tarif yakında:)




Zarf Böreğimiz..Peynirli ve sosisli olarak ikram ettik...




Veeeeeee....İşte size enfes bir salata:) ben ki etle aram pek yoktur hele ki tavuksa..ama bu gerçekten tatmaya değer diye düşünüyorum...10 puan....
tarif verelim dedik...

Tavukçu Salatası

malzemeler:

1 büyük tavuk göğüs eti
1 adet bezelye konservesi
yarım demet taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış mısır
yarım demet dereotu
mayonez
yoğurt
kornişon turşu
tuz
biraz zeytinyağ

tavuk etleri haşlanıp didiklenir diğer malzemler arzu edilen ölçüde( artık zevkinize göre kimi az kimi çok) küçük küçük doğranıp hepsi beraber harmanlanır...mayonez ve yoğurt ayrı bir kapta karıştırılarak salataya en son ilave edilir( servise yakın zamanda)
biraz zeytinyağı koyduk ama olmayabilir....sarımsak tercih etmedik ama sanırım çok yakışacak:)
hepsi bu kadar..çok lezzetli oldu:) afiyetle:)

Aman da Aman hediyeler pek cici...



Arkadaşlar reddedilemicek ..:) yani en azından bayanlar için...Mor bi kelebek bizleri düşünmüş:) uçuşuyor bi bakın bakalım kanatlarında ne sürprizler var...
hadi hadi...bu Mor kelebeği yakalayın bakalım......

22 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKALLI KEK



Oktay ustanın enfes tariflerinden aldım bu keki aslında üzerine çikolata eritiliyordu ama ben sade olmasını tercih ederim:) miss gibi portakal kokan ve açıkçası kıvamı yumuşaklığı çok güzel tutan bir kek tavsiye ederim:)

malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker (bana tadı az geldi 2 su bardağı olsa daha tatlı sevenler için uygun)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 bardak portakal suyu...

yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar yüksek devirde çırpılır.süt,sıvıyağ ilave edilerek karıştırılır.un, kabartmatozu, vanilin ve ceviz ayrı bir kapta karıştırılır daha sonra birbirine katılarak hamur hazırlanır.kalıba dökülerek 175 derecede pişirilir.

fırından çıkan kek sıcakken üzerine bir kaşık yardımıyla portakal suyu dökülür.(önce kürdanla delikler açmak daha iyi içmesini sağlıyor.)
afiyetle...:)

18 Nisan 2010 Pazar

DÜĞÜN ERTESİ SOFRASI ...


Düğün dernek derken...herkes koşturmacadan birbirini unutmuştu sanki...misafirlerimizinde adapazarında olmasını fırsat bilen halacım akrabaları böyle bir sofranın başına topladı :) herkes koşa koşa geldi tabiii...Mükellef bir çay sofrasıydı tadı damağımızda kaldı...
sofradaki bazı ikramlar....
kıymalı patatesli gül böreği
Çerkez tavuğu



Tarifleri olmayan ikramları en kısa zamanda yükleyeceğim:)

24 Mart 2010 Çarşamba

Cevizli Tekerlek....


Daha önce tatlıyla tuzlu arası bi tariften yaptığımız cevizli ekmeği başka bir hamur ile ve de daha tatlı olarak denedik:) ve sonuç mükemmel oldu:) buyrun tarif:

malzemeler:

hamuru için:
2 bardak su
yarım bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya(40 gr)
1 bardak süt(sıcak olabilir)

iç malzeme için:
300 gr dövülmüş ceviz içi
2 çorba kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
1.5 kilo un

hamur tutulur ve yarım saat dinlendirilir.hamur dinlenirken ceviz tarçın ve şeker karıştırılarak bir harç hazırlanır.

hamur bezelere ayrılır ve kahvaltı tabağı büyüklüğünde açılır.her 3 beze aralarına sıvıyağ sürülerek üst üste konur ve 1 büyük hamur açılır. iç malzeme konularak rulo yapılır ve bıçakla tekerlekler halinde kesilir.yan devirerek tepsiye dipdibe olacak şekilde dizilir. 175 derece fırına sürülür ve kabartılır.15 dk sonra fırının sıcaklığı 200 dereceye getirilerek pişirilir.

afiyetle....



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin