Malzemeler:
125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr benmari usulü eritilmiş çikolata....
üzeri için :
pudra şekeri
malzemeler ile hamur hazırlanır.Unlu bir zeminde merdane yardımıyla hamuru açalım. Herhangi bir kalp kalıpla keselim.kestiğimiz kalplerin yarısını daha küçük bir kalp kalıpla tekrar keserek üst katlarını oluşturalım.
180 derece ısınmış fırında rengi dönene kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra soğutalım ve delik olan kalplere pudra şekeri serpelim .
Tam olan kalpleri de erimiş çikolataya batırıp delik kalplerle kapatalım:)
çok güzel oldular...:)
7 yorum:
ayşecm yapanların ellerine sağlık yeğenine rabbim sağlıklı hayırlı neşe dolu bir ömür nasip etsin inş.
gerçekten de çok güzel olmuşlar ellerine sağlık
ellerine saglık.
Hımm hımm hımm da hımm ellerine sağlık canım:))
sevgili ayşe ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler
harika olmuşlar çikolatalı tam bana göre :))))
ellerine sağlık
portakalı çikolatada denemedim yanılmıyorsam ama hoş bir aroma vereceğine eminim
tarif için teşekkürler
Yorum Gönder