26 Nisan 2010 Pazartesi

Çikolata kalbi...



Malzemeler:

125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr benmari usulü eritilmiş çikolata....

üzeri için :
pudra şekeri

malzemeler ile hamur hazırlanır.Unlu bir zeminde merdane yardımıyla hamuru açalım. Herhangi bir kalp kalıpla keselim.kestiğimiz kalplerin yarısını daha küçük bir kalp kalıpla tekrar keserek üst katlarını oluşturalım.
180 derece ısınmış fırında rengi dönene kadar pişirelim.

Fırından çıktıktan sonra soğutalım ve delik olan kalplere pudra şekeri serpelim .
Tam olan kalpleri de erimiş çikolataya batırıp delik kalplerle kapatalım:)

çok güzel oldular...:)

7 yorum:

e.esma.albayrak dedi ki...

ayşecm yapanların ellerine sağlık yeğenine rabbim sağlıklı hayırlı neşe dolu bir ömür nasip etsin inş.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

gerçekten de çok güzel olmuşlar ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm hımm hımm da hımm ellerine sağlık canım:))

Sevil Şahin dedi ki...

sevgili ayşe ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

harika olmuşlar çikolatalı tam bana göre :))))
ellerine sağlık

mine dedi ki...

portakalı çikolatada denemedim yanılmıyorsam ama hoş bir aroma vereceğine eminim
tarif için teşekkürler

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin