24 Mart 2010 Çarşamba

Cevizli Tekerlek....


Daha önce tatlıyla tuzlu arası bi tariften yaptığımız cevizli ekmeği başka bir hamur ile ve de daha tatlı olarak denedik:) ve sonuç mükemmel oldu:) buyrun tarif:

malzemeler:

hamuru için:
2 bardak su
yarım bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya(40 gr)
1 bardak süt(sıcak olabilir)

iç malzeme için:
300 gr dövülmüş ceviz içi
2 çorba kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
1.5 kilo un

hamur tutulur ve yarım saat dinlendirilir.hamur dinlenirken ceviz tarçın ve şeker karıştırılarak bir harç hazırlanır.

hamur bezelere ayrılır ve kahvaltı tabağı büyüklüğünde açılır.her 3 beze aralarına sıvıyağ sürülerek üst üste konur ve 1 büyük hamur açılır. iç malzeme konularak rulo yapılır ve bıçakla tekerlekler halinde kesilir.yan devirerek tepsiye dipdibe olacak şekilde dizilir. 175 derece fırına sürülür ve kabartılır.15 dk sonra fırının sıcaklığı 200 dereceye getirilerek pişirilir.

afiyetle....



5 yorum:

yemek yapalım dedi ki...

çok farklı bir tarif,görüntü çok güzel tadıda eminim çok güzeldir.
ellerine sağlık

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor cevizli cevizli öpüyorum...

tatesal dedi ki...

Afiyet olsun canım benim,tekerlekler harika görünüyor,ellerinize sağlık....

Kendimce dedi ki...

tam lokmalık ellerine sağlık

tatesal dedi ki...

Canım nasılsın?
Düğün hazırlıkları nasıl gidiyor,kendine iyi bak öpüyorum....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin