Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2.5 su bardağı un
1 yumurta
yarım çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
bütün malzemeler kullanılarak hamur yoğrulur tek püf noktası tarçını en son ilave ediyoruz .Yoğurduğumuz hamur en az yarım saat buzdolabında dinlerndirilir.
Buzdolabından çıkardıktan sonra tekrar yorulur ve merdana yardımıyla açılır.1.5 cm kalınlığında kurabiye kalıplarıyla kesilir.Şekilllerini bozmadan yağlı kağıtlı tepsiye dizilir.180 derecede kenarları kızarana kadar(ortalarının kızarmasını beklemeden) pişirilir.
Fırından çıkan misss kokulu kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar bir kenarda bekletelim..Tamamen soğuduktan sonra şeker hamuruyla süsleyelim....Emin olun özellikle tereyağ ve tarçın nefis bir rayiha kazandırmış:) kapışş gittiler... afiyetle....
8 yorum:
Gerçekten şahane gözüküyorlar ellerine sağlık....
güzel olmuş.:):)aferin,elinize sağlık:)
cicili bicili nede güzel olmuş .ellerine salık.
kurabiyeler hakikaten şahane olmuş eline sağlık
canim harika gorunuyorlar ellerine saglik cok seviyorum bu tur suslemeleri ama seker hamuru yapimida zor hazirini bulamadigimiz icin azcik kaytariyoruz;))hihi
Ay ne cici bunlar böyle :)
ellerine sağlık canım...
Ellerinize saglik nefis görünüyorlar ve cok seker olmuslar
ayşecik nerlerdeydin bunca zaman:)
kurabiyler çok şirin görünüyor yanlız benim bu şeker hamuruna karşı bir zaafım var hiç sevmiyorum:(
not: canım yaa nezamandır söyliyeceğim bir türlü fırsat olmuyor yorum ayarlarından kelime onaylamayı kaldırsan :( bizde her uğradığımızda zahmetsizce yorum bırakabilsek hım? olurmu
Yorum Gönder