9 Kasım 2009 Pazartesi

Abaza Pastası ve Sızbal


Abazaların vazgeçilmez aperatiflerinden biriyle tanıştırmak istedim sizleri... Evimizde özellikle babamın vazgeçilmezidir...sızbal... yanında da abazaların pasta olarak adlandırdıkları mısırunlu ekmek diyebiliriz...buyrun tarif
aslında tam ölçü vermek yanlış olur...sızbal için özcelikle abazaların yöresel acıkası( pırpılcıka olmalı) yoğurt pırpılcıkayla karıştırılır ve kişniş otuyla lezzetlendirilir... bir kaçtane yumurta haşlanarak içine atılır...
mısırunu tavada suyla macundan daha sert olacak şekilde pişirilir..ve tabağa bir pasta şekliyle ikram edilir..dileyenler üzerine peynir koyarak servis yapabilir...ama abaza peyniri olmalı:) herkesin çok alışık olmadığı lezzetler bunlar ama inanın tadına varınca alışkanlık yapıyor...




8 yorum:

aysemmutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
sevgilerimi bıraktım:)

Eylem dedi ki...

yöresel tatlara bayılıyorum.buda çok ilginçmiş.ellerine saglık.

glc dedi ki...

adapazarından düzceye giderken eşimin bir akrabasına uğramıştık bir abaza köyüydü.Bayıldııım bayıldım nasıl cici evler eminim yemekleride lezizdir.Ben yöresel yemekleri tatmayı severim tabii işin ehli yapacakki tadalım dimi amaaa:))

pembe tatlar dedi ki...

İlk defa duydum çok değişik...
Ellerine sağlık...

mutfaktakizaman dedi ki...

cok degisikmis ellerine saglik...

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

bende ilk defa duyanlardanım:)bence bilmediğimiz lezzetleri denmeliyiz..değişiklik iyidir..ellerine sağlık canım..

SEVGİ dedi ki...

Çok farklı bir tat gibi duruyor. Annemde mısır unundan kaçamak yapar. Senin tarifinide yapılacaklar listeme aldım. Ellerine sağlık.

aysenur dedi ki...

bir abazaya gitmiştim o gün pasta yapılacakmış herkeste bir sevinç harika diyorlar merak ediyorum ve tatlı bir pasta bekliyorum bir geldi tadı tuzu yok ne ekmek değil ve hamur gibi bişey bi de elleriyle alıp yoğurup yoğurup elleriyle bandırıp yutmuşlardı çok hayal kırıklığına uğradım

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin