10 Kasım 2009 Salı

Zeytinli Çörekler ve Elmalı Pay






Geçen gün bu iki lezzeti evdeki mutfak kurtları için:) yapalım dedik...kapış kapış...özellikle kek fevkaladeydi...

tariflere buyrun....


elmalı pay:
malzemeler:
2 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3 bardak un
1 bardak süt
yarım paket yumuşak margarin
kabartmatozu

arası için:
4 büyük elma
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz

hamur hazırlanarak 2 ye ayrılır. önce yarısı kalıba dökülür arasına :rendelenmiş ve suyu sıkılmış elmalar ile diğer malzemelerin karıştırılması ile elede edilen harç konur.Ve kalan hamurla üzeri örtülür.180 derece fırında pişirilir.

Yalnız cevizleri çok küçük parçalar halinde dövmeliyiz.Çünkü keke ağırlık yaparak dibe çökebilir:) dikkat!



Zeytinli Çörek:
2 yumurta( birinin sarısı üzeri için)
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
kabartma tozu
yarım demet dereotu
1 su bardağı siyah zeytin
çörekotu
öncelikle yumurtalar mikserle iyice çırpılır.Daha sonra sırasıyla yoğurt,margarin,sıvıyağ ve tuz ilave edilir ve tahta bir kaşık yardımıyla hamur karıştırılır.en son un,kabartmatozu,dereotu ve zeytinler ilave edilir.ve sertçe yani yoğun bir hamur hazırlanır.bir kalıba kaşık yardımıyla döşenir.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.180 derecede pişirilir...
Biz muffin olarak yaptık ama açıkçası bütün halde bence daha güzel...çok lezzetli bir ikram:) afiyetle

3 yorum:

gümüşlerin hobi dünyası dedi ki...

elinize sağlık.çok güzel görünüyorlar.özelliklede zeytinli çörek.

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik...nefis gorunuyorlar

mutlu pazarlar...

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin