6 Mayıs 2009 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi

Şimdi sizlere özellikle evdeki beylerin asla hayır diyemedikleri yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli kadayıflı muhallebiyi sunuyorum...emin olun özellikle hafif tatlılardan hoşalananlar için birebir...:)



Malzemeler:


1.5 kilo süt

1.5 bardak un

1.5 bardak tozşeker

2 poşet kremşanti

1-2 adet damla sakızı

1 su bardağı ceviz

350 gr. kadayıf

5 çorba kaşığı tereyağ

6 çorba kaşığı toz şeker


öncelikle 1.5 kilo süt ,1.5 bardak un ve 1.5 bardak şeker muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan alındıktan sonra içine 2 poşet kremşanti ve damla sakızı ilave edilerek iyice çırpılır ...



diğer tarafta kadayıflar el yordamıyla biraz kırılır arzu ederseniz bir makas ile kesip küçültebilirsiniz...Bu işlemin kolay olabilmesi için biz kadayıfları 15 dk kadar derin dondurucuda beklettik...çok daha kolay kırıldılar...


küçülttüğümüz kadayıfları teflon bir tavada 6 kaşık şeker ve 5 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz ateşten almadan iyice kırılmış cevizlerimizi ilave ediyoruz rengi dönünceye kadar kavuruyoruz...

cam bir kabın içersine hazırladığımız cevizli kadayıfların yarısını seriyoruz. üzerine soğumaya bıraktığımız muhallebimizi döküyoruz ama tam soğumasın...ve geri kalan kadayıflarla ikinci katını örtüyoruz...işte hazır...bu tatlıyı bir gün önceden yaparsanız yumuşak...aynı gün yaparsanız kıtır kıtır oluyor...damak tadına göre ikram edilebilir...afiyetler olsun....



2 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

bizim çocukların en favori tatlısıdır.ellerine sağlık sevgilerimi bırakıyorum

buzlubadem dedi ki...

Ne güzel olmuş, bizi hep bu tatlılar mahvetti :)
Sitenize ilk defa girdim, Saliha'nın sayfasından tıklayarak. Namaz vakitleri ne kadar değişik bir fikir olmuş :) Faydalı bir hatırlatıcı, kendimizi kaybediyoruz bazen ekran karşısında.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin