1 Mayıs 2009 Cuma

İÇLİ KÖFTE



MALZEMER


İç harcı:

  • 1 kilo az yağlı dana kıyma ( 2 kez çekilerek inceltilmiş)
  • 6-7 orta boy soğan(çok ince doğranmış olmalı)
  • 1.5 paket margarin
  • 3-4 çorba kaşığı biber salçası
    tuz
  • karabiber


  • Dış Duvar için:
  • 1 yumurta
  • 1 kilo ince köftelik bulgur
  • yarım kilo yağsız kara dana eti( dövülmüş yada 3 -4 kez çekilmiş )
  • yarım kilo un
  • 2-3 çorba kaşığı irmik

Yaplışı:



Öncelikle 6 adet soğan ince ince kıyılır,margarin ile birlikte bir tencerede kavrulmaya başlanır.Pembeleşince sırasıyla kıyma ,salça ve biraz su ilave edilerek pişirilir. Ateşten alındıktan sonra tuz karabiber ilave edilerek soğumaya bırakılır.Ilındıktan sonra buz dolabında ya da derin dondurucu da hızlıca soğutulur(yağları donuncaya kadar).






Dış harcı için bulgura yavaş yavaş su ilave dilerek ıslatılır,3-4 kaşık un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. İrmik de ilave edilir ve azar azar su ile yoğrulmaya devam edilir.Elimize yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edilir.




Hamurdan avuç içi kadar parçalar koparılır ve yuvarlatılarak çanak haline gitrilir.Hazırlanan içle doldurularak yine su yardımıyla top haline getirilir.


Köftelerimiz iyice kaynayan suda haşlanır.Köfteler üste çıktığında pişmiş demektir...afiyet olsun:)

3 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

içli köfteyi çok ama çok severim.ellerine sağlık.nefis olmuş...

esma dedi ki...

merhaba içli köfteyi çok seviyorum ama denemeye pek cesaretim olduğu söylenemez.. yapılışında önemli dediğiniz püf noktaları varmı???

kandil simidi dedi ki...

açıkçası bencede cesaret gerektiren bir yemek ...benim halam yapıyor bunu en güzel ...adanalı...öncelikle dış duvarın yapımında güzel bir kol kuvveti gerekli iyice yoğurmak yani..bir de dış duvar toplarını yaparken oymaya baş parmağınızla başlıyorsunuz içli köftenin en güzeli dış duvarı en ince olanıymış...ne kadar ince olursa maharet o derece büyük yani:)haşlarken çatlatmıyorsanız bu işi yaptınız demektir:) kolay gelsin...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin