24 Mayıs 2009 Pazar

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı yemekleri oldum olası çok severim ama yaz mevsiminde enginarın da tadı bi başka oluyor ...Pazarın en gözde sebzecisinden özenle seçilen bu enginarlar inanın pamuk kadar yumuşak ve kılçıksızdı:) bilirsiniz dibindeki kılçıklar yeme zevkini bi hayli etkiler...hemen tarifi verelim...:

Malzemeler:

5 adet enginar

1 kavanoz orta boy garnitür

yarım demet dereotu

1 bardak sızma zeytinyağ

1 büyük soğan

7 adet kesmeşeker

tuz

1 limon

Zeytinyağı soğan ile beraber bir düdüklü tencerede hafifçe kavrulur.Enginarlar ters bir şekilde üzerine kapanır üzerine 7-8 adet kesme şeker , tuz, garnitür ,1 limonun suyu ve 1 bardak su ilave edilerek düdüklünün kapağı kapatılır.15-20 dk kadar pişen enginarlar servis tabağına alınarak garnitürler üzerlerine güzelce pay edilir ve soğumaya bırakılır...çook şahane olmuşlardı annecim ellerine sağlık:)

5 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Hımmm kesinlikle görüntü harika ellerine sağlık canım sevgiyle kal:)

pasta evim dedi ki...

BENİM DE EN SEVDİĞİM SEBZEDİR ENGİNAR .HER HAFTA PAZARDAN BEŞER BEŞER ALIR BUZLUĞA KOYARIM. ELLİ TANE OLUNCA TAMAMDIR.KIŞIN ÇOK İYİ OLUYOR.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

Eylem dedi ki...

geçen gün bende ilk defa denedim bizimkiler yemedi hepsini oturup ben yedim.ne yapalım bana yarada.ellerine saglık.

nilbutikpasta dedi ki...

görüntü süper.bende böyle hazır bir tabak bulmuşken onu alıyım sevgilerimi bırakıyorum:)

pembe defter dedi ki...

enginara bayılırım....
neden sevmezler hiç bu sebzeyi hiçte anlamam :)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin