14 Mayıs 2009 Perşembe

Çatal Çörek ve KANDİL SİMİDİ.....


Annemin senelerdir yaptığı kandil simidinin tarifini ancak ekleme fırsatı buluyorum.Dün bu simitleri yaparken fotoğrafını çekeyim hemen! deyince annem ve kardeşlerim bu tarifin sitede olmadığına inanamadılar.Demek ki benim ihmalim olmuş bu noktada.Daha fazla geciktirmeden yayınlıyorum.
Malzemeler:1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta(akı içine,sarısı üzerine)
1,5 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için bol miktarda susam ve çörekotu
Yapılışı:Çok yumuşak olmayan bir hamur tutulur.Parmak şekli verilip simit haline getirilir.(isteğe bağlı olarak çatal çörek şekli verilir)Yumurta sarısı ve susama batırılıp 175 derece fırında pişirilir.



3 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

HIMM NEFİS GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK.
HAYIRLI CUMALAR VE GÜZEL BİR HAFTASONU GEÇİRMENİ DİLERİM

pembe defter dedi ki...

harika gözüküyorlar izniznizle tarifi alıyorumm...

cimcime dedi ki...

Bu güzel blogunuz, maydanoz blog topluluğu içerisinde yerini almıştır, başarılar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin