5 Eylül 2009 Cumartesi

İFTAR SOFRALARI.....



Davetli olduğumuz halacığımızın evinden görüntüleyebildiğim iftar manzaraları...

menü:
maydanozlu düğün çorbası
Domates soslu biber kızartması
çerkez tavuğu
hünkar beğendi
şehriyeli pilav
soğan dolması
ev yapımı kıymalı pide
hurmacık tatlısı
ve Aşure....



Çerkez Tavuğu...bir harikaydı..



2. kez denenmiş ve tam manasıyla ağızda dağılan biricik tatlı Hurmacık...




Ah halacım iftarın sürpriz ismi Aşure....






ve fotoğrafı pek iyi çekememiş olsam da tadıyla damağımızı şenlendiren soğan dolması...















31 Ağustos 2009 Pazartesi

İftarlık... Adanalı:))Patlıcan Dolması...





Ramazan...İftar ... sahur...insan zaman bulamıyor arkadaşlar...pişen yemeklere yetişemiyorum:) ama bunu es geçemeyeceğim:) Anneciğim ellerine sağlık:)



Adanadaki halacığım bir torba dolusu adana patlıcanı göndermiş...dururmuyuz hemen bir dolma yapıldı..iftarımzı şenlendirmeye... buyrun....



Malzemeler:

Öncelikle Adana dan küçük Patlıcan..
yarım kilo kıyma
küçük bir kase pirinç
yarım demet maydanoz
2 büyük kuru soğan
yarım demet taze nane
2 büyük domates
3 kaşık tereyağ
kuru nane
limon

Patlıcanlar kabak oyar gibi temizlenir.Bir kapta kıyma,pirinç ,1 domates(kabukları soyularak doğranır,soğan,maydanoz ve taze nane karıştırılır,üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek harç hazırlanır.



Patlıcanlar itina ile doldurulur.Tencereye dizilir üzerine bir büyük domates rendelenir ,tereyağ ve yeteri kadar su ilave dilerek pişirilir.Piştikten sonra üzerine limon suyu ve kuru nane ile tat verilir.
Arzu edilirse piştikten sonra limon kuru nane ve sarımsaklı bir sos hazırlanıp dökülebilir.

Afiyetle...







28 Ağustos 2009 Cuma

Ramazan,Cremole ve vişne....


Ramazan çabucacık geliverdi...Hepimizin 11 ay boyunca oruç tutacağı günleri düşündüğüne eminim...Düşünürken hadi yalan olmasın hepimiz şöyle demedik mi? Günler de çok uzun Allah Yardımcımız Olsun...
Ve kutlu ay geldi çaldı kapıları...İtiraf edelim Rab kolaylık verdi...Oruca alıştık...İftarlar...Sahurlar...Her evde bir telaş yok mu Allah aşkına...
Teravih namazından dağılan cemaat ve pide almak için arka arkaya sattlerce kuyruk oluşturan müslümanlar...Müthiş portreler çizmiyormu anılarımıza...Ramazan güzel... İyi ki var ...
Bundan sonra iftar ve sahur tarifleri işgal edecek blogları tabii ki ..bende biyerden başlayayım..ve orucun ardından bu kısa geceler için hafif ve de kolay bir tarif vereyim dedim:)
Kremole pudingleri herkes duymuştur eminim hani soğuk sütle yapılan...işte alel acele tatlı krizine birebir...
Bir adet kakaolu bir adet cvanilyalı kremole arası vişne:) inanın çok ferah ve dondurma gibi oluyor...afiyet olsun....
Herkesin Ramazanı bereketle...huzurla geçsin...

23 Ağustos 2009 Pazar

Tavuklu Döşeme Börek



bu börek hem pratik hemde beyaz et sevenler için güzel bir tarif...

malzemeler:
3 yumurta
yarım kilo süt
erimiş tereyağ 150 gr kadar
6 yufka
1 adet tavuk göğsü
tuz,karabiber
kırmızı toz biber
önce tavuk göğsü iyice haşlanır ve didiklenir,tuz karabiber ve kırmızı biberle tatlandırılır.

yumurta ve süt karıştıtılır ve bir harça hazırlanır.tepsiye yufkalar tek tek konarak ilk üç yufkanın arasına önce harç daha sonra erimiş yağ gezdirilir.3. kattan sonra tavuk harcı konarak diğer 3 yufka yerleştirilir.Ve dilimlenir....




200 derecede pişirilir.fırınfan çıkarken haşlanan tavuk göğsünden kalan suyla ıslatılır.börek tavuk suyunu biraz içtikten sonra servis yapılır.Afiyetlee

20 Ağustos 2009 Perşembe

Ödüllerrrrr......


çok Onur duydum sevgili maydanoz bana böylesine güzel bir ödülü layık görmüş...canım çok teşekkür ederim...layık olabilmeyi diliyorum...


bu ödülü hemen devrediyorum canım arkadaşlarıma:)
1.ayşem mutfaka
2.pembe defter
3.Damak Tadı
4.Tasarım Mekanı
5.Acemi Şef
6.Taze Nane
7.Aysultan

ödüllerinizi buradan alabilrisiniz:)))

11 Ağustos 2009 Salı

Girit Kurabiyesi ve Damla çikolatalı muffin

Girit Kurabiyesi




kekle kurabiye arası bir tarif diyebilirim...az tatlı ve hafif..


Malzemeler:


3 yumurta

1 su bardağı süt

1.5 su bardağı zeytinyağı

1.5 su bardağı tozşeker

1 paket kabartmatozu

2 çorba kaşığı tarçın

yarım su bardağı kuru üzüm
aldığı kadar un (750 gr aşağı yukarı 6 bardak)


üzeri için:

1 yumurtanın akı

5 çorba kaşığı susam





bir kapta yumurtalar ve şeker çırpılır.üzerine süt ve yağ ekleyip tekrar çırpılır.Daha sonra tarçın,üzüm,un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışamyan bir hamur elde edilir.hamurdan parçalar koparılarak şekil verilir.Önce yumurta akına sonra susama bulanır ve tepsiye dizilir.175 derece ısınmış fırında 35-40 dakika pişirilir


açıkçası çok fazla tatlı sevmeyen ve yiyemeğenler için az şekerli hoş bir kurabiye :) afiyet olsun..





Damla Çikolatalı Muffinlerim...










ananeme gitmeden önce evdeki malzemelerle yaptığım tam manasıyla benim kekim:) Kıvamı güzel oldu.. buyrun:



malzemeler:

3 yumurta

1.5 bardak şeker

100 gr tereyağ

1 su bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı portakal kabuğu

kabartmatozu

1 tatlı kaşığı tarçın

3 bardak un
damla çikolata...





yumurtayla şeker iyice çırpılır.Diğer malzemeler de ilave edilerek kek hamuru elde edilir.Kağıt kalıplara paylaştırılarak üzerlerine damla çikolatalar paylaştırılır.180 derece ısınmış fırında pişirilir. Afiyet olsun....

Patates Çilesi

Söz verdiğim patates çilelerinin tarifi...
.
açıkçası özellikle et yemeklerinin yanında garnitür olarak oldukça nefis ve şık görünümlü bir tarif...
Malzemeler:
5 adet taze patates
2 Çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
yarım su bardağı su
2 adet yumurta
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye
tuz ,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Patatesleri haşlayın.Bu arada tereyağını bir tencerede eritip üzerine unu ilave edin.2 dakika un pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte,kalın bir hamur elde edene dek pişirin.Sonra soğumaya bırakın...
yumurtaları çırpıp,soğuk hamura ilave edin.
Haşlanmış patatesleri püre haline getirip hamura ilav edin.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri,tuz ve karabiberi de ekleyip hamuru iyice yoğurunç
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar hazırlayın. Topları bir tepside ufalanmış şehriyeye bulayın.(şehriyeleri biz elle ufaladık ama bence bir havanda dövülse daha güzel olur biraz büyük kaldılar)
hazırlanan çileleri yağda kızartın...Hakkaten tam bir çile:) yapılışı oyaza ama tadı mükemmel.... afiyet olsun:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin