31 Ağustos 2009 Pazartesi

İftarlık... Adanalı:))Patlıcan Dolması...





Ramazan...İftar ... sahur...insan zaman bulamıyor arkadaşlar...pişen yemeklere yetişemiyorum:) ama bunu es geçemeyeceğim:) Anneciğim ellerine sağlık:)



Adanadaki halacığım bir torba dolusu adana patlıcanı göndermiş...dururmuyuz hemen bir dolma yapıldı..iftarımzı şenlendirmeye... buyrun....



Malzemeler:

Öncelikle Adana dan küçük Patlıcan..
yarım kilo kıyma
küçük bir kase pirinç
yarım demet maydanoz
2 büyük kuru soğan
yarım demet taze nane
2 büyük domates
3 kaşık tereyağ
kuru nane
limon

Patlıcanlar kabak oyar gibi temizlenir.Bir kapta kıyma,pirinç ,1 domates(kabukları soyularak doğranır,soğan,maydanoz ve taze nane karıştırılır,üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek harç hazırlanır.



Patlıcanlar itina ile doldurulur.Tencereye dizilir üzerine bir büyük domates rendelenir ,tereyağ ve yeteri kadar su ilave dilerek pişirilir.Piştikten sonra üzerine limon suyu ve kuru nane ile tat verilir.
Arzu edilirse piştikten sonra limon kuru nane ve sarımsaklı bir sos hazırlanıp dökülebilir.

Afiyetle...







4 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

iskenderunlu tanidiklarim var ve onlarda cok yapar bunu tadi da lezzetli olur.. annenin eline saglik olsun... medinem

e.esma.a dedi ki...

bende yaptım iki gün önce nefis oluyor normal patlıcan dolmasıyla aram yoktur ama kurutlmuşluna bayılırım....

pembe tatlar dedi ki...

Kesinlikle nefis canım...

TAZE NANE dedi ki...

Akşam için bana gönder canım.
Sevgiler.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin