13 Haziran 2009 Cumartesi

Kısır (Adana usûlü)



malzemeler
2 bardak ince bulgur
1 demet taze soğan
3 adet domates
1.5 yemek kaşığı biber salçası
3-4 adet biber
yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
tuz

Yapılışı:

Sanırım kısır yapımını bilmeyen yoktur...ama bu başka :) Adana usûlu...aslında bulgur pilavına çok yakın bir tadı var fakat herkesin bildiği kısır tarifinden inanın çok daha lezzetli...

Öncelikle ince ince doğradığımız taze soğanlar zeytinyağında kavrulur,1.5-2 yemek kaşığı kadar biber salçası ilave dilerek kavrulmaya devam edilir. daha sonra sırasıyla bulgur(ıslamadan kuru olarak),doğranmış domates,biber ve maydanoz ilave edilerek ateş södürülür .İyice karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır...

Domatesler bu mevsimde oldukça sulu olduğu için su ilave etmedik.kapağını kapadığımız kısırımız iyice mazlemeler bulgurla özleşene kadar dinlendirlir daha sonra soğutularak servis yapılır... afiyetle....

4 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Offf ellerine sağlık canım bayılırım:)

derya dedi ki...

İŞte budur canım ellerine sağlık ama Adanada limon yerine nar ekşisi
kullanılır ve çok daha güzel olur sende dene öpüyorum...

tasarım mekani dedi ki...

eline saglik... kisir cok severim nedeni ise yanina bolca yesillik katabildiginden.. umarim guzel bir haftasonu gecirmissinizdir.. sevgiler, medinem

aysemmutfakta dedi ki...

ayşeciğim ,öncelikle ziyaretlerin beni çok mutlu ediyor.tşk ederim.mantı konusunda dürüstçe söylemek gerek kaşığa 40 imkansız çok zor.mantı çorbasını bilmiyorum ama temmuz ayında adanadan misafirim gelecek senin için öğrenirim canım.sevgilerimle.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin