10 Haziran 2009 Çarşamba

Galeta Unlu Poğaça


Bir ahbabaımınızın davetinde tatmıştık bu poğaçaları ve inanın damağımızda kalan lezzet tarifini almak için yeterliydi:)
Bu ikinci yapışımız ve evde kapış gidiyor .Tam anlamıyla kıyır kıyır mis kokulu poğaçalar....
Malzemeler:
250 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un( 4-4.5 su bardağı alıyor)
galeta unu
iç harcı aslında kıymalı .Biz bu sefer peynirli yaptık.
Kıymalı tarifte kavrulmuş kıymaya iki tane haşlanmış patates rendeleniyor .Tuz ve karabiberle tatlandırılıp hazırlanıyor,
peynirli harçta ise ,biz beyaz peynir ve çerkez peynirini tercih ettik...
hamur hazırlanarak bir merdane yardımıyla açılır.Ağzı geniş bir bardakla hamurdan yuvarlaklar kesilir.İçine hazırlanan harç konularak toplar hazırlanır .Bir tabakta galeta ununa bolca bulanır.180 derecede pişirilir.Tepsiyi yağlamanıza gerek yok yapışmıyorlar...afiyet olsun:)

7 yorum:

e.esma.a dedi ki...

mutlaka deniyeceğim
kıymalımı daha güzel patateslimi:)))

aysemmutfakta dedi ki...

elllerine sağlık canımmm!!!

derya dedi ki...

Ayşeciğim gerçekten çok güzel olmuş
ilk fırsatta deniycem sevgilerimle

pembe tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık eminim güzeldir:)

e.esma.a dedi ki...

aysecim seni mimledim:))

mutfaktaki zaman dedi ki...

ellerine saglik canimm...

tatesal dedi ki...

Bu poğaça harika ellerine sağlık...Ayrıca 201. inci izleyicimi merak ediyordum ve sen oldun teşekkürler ediyorum kocamannnnnnnn sevgilerimi yolluyorum sana canım...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin