10 Temmuz 2009 Cuma

Mantı Böreği

Çok lezzetli bir börekle karşınızdayım şimdi:) yaz sıcağında ferah mı ferah bir tarif:)


Malzemeler:
300 gr kıyma
1 soğan
4 adet yufka
tereyağ
yoğurt
1-2 diş sarımsak
toz kırmızı biber
tuz
karabiber
kıymanın içine soğanı rendeleyip tuz ve karabiberle tatlandırdık....yufkalarımızı 2 parçaya ayırarak her bir yarım daireye harcımızı koyarak kol böreği şeklinde sararak tepsiye dizdik.Biz küçük dilimler halinde kestik ama arzu edilen büyüklükte kesilebilir.Bu böreğin içine hiç yağ koymuyoruz .Sadece fırına vermedenüzerine erimiş tereyağ sürdük.Ve 200 derece ısınmış fırında pişirdik.
Fırından çıkan böreğin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tatlı kırmızı biber yakılmış tereyağ haşladık..Şahane oldu afiyetle...


9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Sarımsaklı ve yoğurtlı olan hiçbirşeye hayır demem ellerine sağlık canım...
Mutlu hafta sonları

e.esma.albayrak dedi ki...

ayşecim öyle bir anlatmışsınki ağzım sulandı yani:))
ellerine sağlık arkadaşım bu sıcak günlerde gidebilecek en güzel böreklerden biri....

tasarım mekani dedi ki...

cok lezzetli duruyor... birde yogurtlu olmasi tam benlik;)) guzel bir hafta sonu diliyorum medinem

Narince dedi ki...

Oh oh, yarasın. Yoğurtlu yoğurtlu, bize yok mu?

Kıbrıs Mağduru dedi ki...

Nefis görünüyor... Hazır mantı yemektense bunu yapmayı tercih ederim :)) . En kısa zmanda yapıp deneyeceğim... Ellerinize sağlık

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis bir börek sevgilerimle

Unknown dedi ki...

hmm enfes görünüyorrr, ellerinize saglik..

susamcorekotu dedi ki...

enfes olmuş şifalar olsun sevgiler

Butterfly_FASHION_ dedi ki...

cok lezetli görünüyorlar..mhhmmmmmm..
sevgiler..
http://nisasu.blogspot.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin