5 Mart 2010 Cuma

ZARF BÖREK





Her bir zarf için 2 adet yufka...

1 yufkayı serelim erimiş tereyağ ile yağlayıp süt ile ıslatalım...2. yufkamızı üzerine serelim ve tekrar yağlayalım.Çift kat yufka yanlardan ve karşılıklı ortaya katlanarak kare bir şekil elde edilir.Keremizin tam ortasına kahvaltı tabağı şeklinde iç malzemesi konulur.Kare dört köşesinden ortaya katlanarak tekrar daha küçük bir kare elde edlilir.Bu kare önce dört daha sonra sekiz eşit parçaya keslilir( tam ayırmadan işaret için çizilir)

yumurta ve yağdan oluşan bir karışımla üzeri renklendirilerek 200 derece ısınmış fırında pişirlir.

Zarf Börek için ana malzemeler tereyağ,süt ve yufkadır.Her çeşit harç ile hazırlanabilir.

Harç Örnekleri:

Peynirli Harç:
taze peynir rendesi
maydanoz
tuz

tavuklu harç:
Haşlanmış göğüs ve but didiklenir
tuz karabiber, toz kırmızı biber ile tatlandırılır.(sadece bu harç kullanıldığında böreğimiz fırından çıkmadan önce 2 kepçe tavuk suyu ile ıslatılılır ve 5 dk daha fırında bırakılır.)

kıymalı, sosisli ve ıspanaklı olarak da hazırlanabilir

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım..

Mutlu hafta sonları:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin