9 Şubat 2009 Pazartesi

PASTANE POĞAÇAM



1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı : * Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek
birbirine yedirilir.
* Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
* Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir
ve 15 dk.dinlendirilir.
* İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup
ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.
* Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede
pişirilir.
[Ben bu tarife ilave olarak 1 tatlı kaşığı mahlep koydum çok daha lezzetli oldu herkes bayıldı tavsiye ederim:)]

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin