22 Nisan 2009 Çarşamba

VEZİR PARMAĞI





MALZEMELER:

Şerbet için:

5 bardak şeker

3.5 bardak su

bir kaç damla limon suyu

şerbet 10 dk kaynatılıp limon suyu ilave dildikten sonra soğumaya bırakılır

HAMURUN YAPILIŞI:
B ir tencerede 125 gr margarin,1.5 bardak suyun içinde eritilir.2.5 bardak un.1 çorba kaşığı nişasta karıştırılarak pişirilir. Hamur kıvama gelince ateşten alınarak soğumaya bırakılır...

Hamurumuz ılındıktan sonra 4 adet yumurta teker teker aralıklarla hamura ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırlır...hamur hazır olunca el yordamıyla biraz elimizi unlayarak hamurdan parçalar kopartılıp parmak şekli verilir...

bir tavayağa sıvıyağ konur... altı açılmadan önce hamurlar soğuk yağın içine bırakılır...ve altı yakılır...hamurlar kızardıktan sonra soğuk şerbete atılır...

2. parti hamurları kızartmak için yağın soğuması beklenir...

şerbete atılan hamurlar çıkarılarak servis tabağına alınır ve zevke göre süslenerek servis yapılır...

bu tatlıyı beğenmeğen pek bulunmaz:)

3 yorum:

NiNo dedi ki...

yerim o parmaklari ben :D

ipek dedi ki...

Hımm çok lezzetli görünüyorlar. Ellerine sağlık.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

çok lezzetli görünüyor elelrine sağlık

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin