Pastaneden ısmarladığımız muzlu ve frambuazlı pastalar
daha önce tarifini verdiğiklerime linklerden ulaşabilirsiniz...
yeni tarifler ise buyrun........
Ado'nun Ispanaklı Böreği
malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
3 yumurta
1 küçük kutu(200cc) çiğ krema
tuz
karabiber
6 yufka
aralarına serpmek için nişasta
tereyağ (200 gr erimiş)
iç harcı için ıspanak ateşe konarak suyu çekilene kadar pişirilir.3 yumurta,krema,soğan ,tuz ve karabiber ilave edilerek harcımız hazırlanır...
1 yufka açılarak terayağ sürülür ve nişasta serpilir,2. yufka üzerine kapatılarak 2. kat sadece yağlanır ve 12 eşit parçaya kesilir( sigara böreğinden daha büyük olacak şekilde)
harç paylaştırılarak sarılır. Börekelrin üzerine kalan tereyağ sürülür ve 200 derece fırında pişirilir:)
1 yorum:
Herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrr...
Yorum Gönder