Söz verdiğim patates çilelerinin tarifi...
açıkçası özellikle et yemeklerinin yanında garnitür olarak oldukça nefis ve şık görünümlü bir tarif...
Malzemeler:
5 adet taze patates
2 Çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
yarım su bardağı su
2 adet yumurta
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ufalanmış tel şehriye
tuz ,karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Patatesleri haşlayın.Bu arada tereyağını bir tencerede eritip üzerine unu ilave edin.2 dakika un pembeleşene kadar kavurun. Suyu ilave edin ve hafif ateşte,kalın bir hamur elde edene dek pişirin.Sonra soğumaya bırakın...
yumurtaları çırpıp,soğuk hamura ilave edin.
Haşlanmış patatesleri püre haline getirip hamura ilav edin.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri,tuz ve karabiberi de ekleyip hamuru iyice yoğurunç
ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar hazırlayın. Topları bir tepside ufalanmış şehriyeye bulayın.(şehriyeleri biz elle ufaladık ama bence bir havanda dövülse daha güzel olur biraz büyük kaldılar)
hazırlanan çileleri yağda kızartın...Hakkaten tam bir çile:) yapılışı oyaza ama tadı mükemmel.... afiyet olsun:)
7 yorum:
Hımm harika bir sunum ramazanda yemeklerin yanına harika bir garnitürçeşidi ellerine sağlık canım...
ellerine sağlık canım gerçekten çok şık ve eminim çok lezzetliler...
gerçekten çile ismine layıkmış olsun ama ben yinede anayemeklerin yanına garnitür olarak yapacağım
ellerine sağlık sevgiler....
SUNUMU ÇOK ŞIK MUTLAKA DENENİCEK.. ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLER CANIM...
Ayy ne sık yapardık bir vakitler aklıma getirdin canım sağol:)
mim cevaplarım yarın geliyor tekrar teşekkür edirm:)
sevgiler...
Çok harika bir tarif. Sevgiler.
Selam ellerinize saglik tarif cok güzel.Size hayirli ramazanlar öptüm.
Yorum Gönder