5 Temmuz 2009 Pazar
Şeftalili Tart
Yaz mevsiminde şeftali olmadan olur mu hiç...ama uyarayım şeftalilerin henüz tadı gelmemiş...sanırım bir iki haftaya çok daha sulu ve lezzetli olurlar ...Ama kekle birlikte çok şahane oldu:) tavsiye ederim...Bu tartı arzu ettiğiniz meyvelerle yapabilrisiniz...vişne olabilir mesela...tarife geçelim....
Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 bardak yağ( yarısı tereyağ yarısı sıvıyağ olcaka şekilde)
yarım paket kabartma tozu
6-7 adet büyük şeftali
Üzeri için:
kremşanti...
1 poşet tart jöle
1.5 çaybardağı su
1 çay bardağı şeftali suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
tart hamuru hazırlanarak kalıba yayılır .Şeftaliler iri dilimlere ayrılarak haurun üzerine sık bir şekilde dizilir.175 derece ısınmış fırında pişirilir.Fırından çıktıktan sonra
jöle hazırlanarak kaynadıktan sonra 1 dakika ateşte bekletilir ve sıcak olarak tartın üzerine yaylır.
üzerine biz kremşanti koyarak servis yaptık. .Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Canım ellerine sağlık ....
Ne kadar harika bir tart.
Görünüşü, sunumu çok güzel.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
çok nefis bir o kadar da şık olmuş canım ellerine sağlık
Ellerine sağlık komşum, ben de mi yapsam acep bundan?
Süper gözüküyor
Ellerinize saglık
Bu hafta sonu bende deneyeyim
Tartlar konusunda kendime cok güvenmiyorum ama yine de deneyecegim
Teşekkürler paylaşımın için
canım ellerine sağlık seftalisiz olurmu hiç:))
Yorum Gönder