MALZEMELER
Hamuru için:
1 kilo un
5 çay kaşığı tuz
6 çay bardağı maden suyu
hamur tutularak üzerine nemli bir bez örtülür. ve en az yarım saat dinlendirilir.
10 bezeye ayrılır.Her biz beze yemek tabağından biraz büyük olacak şekilde çok ince açılır
Diğer bir tarafta iç hazırlanır.
Harcı biz kıymalı yaptık fakat peynirli ve kabaklı da hazırlanabilir.
İç Harcı için:
300 gr az yağlı kıyma
1 adet domates
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
maydanoz
1 bardak su
tuz
karabiber
tüm malzemeler robotta çekilerek inceltilir.İyice karışan harca 1 bardak su ,tuz ve karabiber ilave edilerek harç hazırlanır
açılan hamurların yarısına iç malzeme ince bir satıh şeklinde yerleştirilir.
harç konan yarının uç kısımları ıslatılır ve hamurun yarısı diğer kısmın üstüne kapatılır.
8 yorum:
Ayy canım ellerine sağlık çok severim ben hemen gelmişken alıp gideyim kisecikler kapmadan:)
elleirne sağlıkk:) ayşecimmm:)
bende isterim bir tane:)
sevgiler
enfes görünüyorr,yanınada tuzlu ve soğuk ayran:)
ellerine sağlık canım..
ımm ne kadar güzel gözüküyor aysecim ellerine sağlık tarif cok acık ve net herzamnki gibi...
sevgiler:))
mutlu bir hafta sonu diliyorum.sevgilerimle..
Süper olmuş. Bizde çok sık yaparız bu lezzeti
Ellerinize sağlık
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Offf süper bir görüntü ve lezzet, ama çok canım istedi şimdi beniimm:))elleriniza sağlık,
sevgileeer..
Bende de bu saç tavadan var fakat bugüne kadar sadece et yemekleri için kullanmıştım.Gözleme yapmak hiç aklıma gelmemişti.Bu fikri kullanacağım.
Yorum Gönder