MALZEMELER:
Şerbet için:
5 bardak şeker
3.5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
şerbet 10 dk kaynatılıp limon suyu ilave dildikten sonra soğumaya bırakılır
HAMURUN YAPILIŞI:
B ir tencerede 125 gr margarin,1.5 bardak suyun içinde eritilir.2.5 bardak un.1 çorba kaşığı nişasta karıştırılarak pişirilir. Hamur kıvama gelince ateşten alınarak soğumaya bırakılır...
Hamurumuz ılındıktan sonra 4 adet yumurta teker teker aralıklarla hamura ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırlır...hamur hazır olunca el yordamıyla biraz elimizi unlayarak hamurdan parçalar kopartılıp parmak şekli verilir...
bir tavayağa sıvıyağ konur... altı açılmadan önce hamurlar soğuk yağın içine bırakılır...ve altı yakılır...hamurlar kızardıktan sonra soğuk şerbete atılır...
2. parti hamurları kızartmak için yağın soğuması beklenir...
şerbete atılan hamurlar çıkarılarak servis tabağına alınır ve zevke göre süslenerek servis yapılır...
bu tatlıyı beğenmeğen pek bulunmaz:)
3 yorum:
yerim o parmaklari ben :D
Hımm çok lezzetli görünüyorlar. Ellerine sağlık.
çok lezzetli görünüyor elelrine sağlık
Yorum Gönder